Ik voeg een pakkende titel toe

Tip: schrijf alleen een blog als je zin hebt om iets te schrijven, en niet omdat je bedacht hebt dat je dat elke zaterdagochtend doet.


‘Schrijf’, ‘een blog’ en ‘zaterdagochtend’ kun je vervangen door regels die jij jezelf oplegt.


Tot precies nu toe had ik geen onderwerp voor deze blog, maar nu toch. Komt ie:

Weet je wat ik heel leuk en heel stom vind?

Dingen bijhouden in schriftjes, uitkomsten uittekenen in grafieken, cijfers visueel maken, kruisjes zetten en vinkjes en to do lists het liefst doorstrepen/onderstrepen met behulp van een liniaal of geodriehoek.


Ik heb dat vet lang gedaan en het heeft me precies gebracht tot het moment dat ik erachter kwam dat ik (laat ik voor mezelf spreken) juist vérder kom als ik niet krampachtig presteer op het gebied van perfectie.


Dus sindsdien zijn er 2 dingen veranderd:

  1. Waar ik eerst een nieuwe gewoonte gemiddeld zo'n 10 keer volhield, is dat nu 3 keer. (dit lijkt kut)

  2. Waar ik eerst een verpeste gewoonte nul keer oppakte na falen, is dat nu oneindig óf een bewust zelfgemaakt besluit die luidt: 'ik vind het achteraf een hele stomme gewoonte, het was leuk om uit te proberen, maar nee bedankt en tot de volgende gewoonte' (zoals gewichtheffen met mijn reet)


Nu hou ik nog steeds dingen bij in schriftjes, teken ik uitkomsten in grafieken, maak ik cijfers visueel, zet ik kruisjes en vinkjes en doorstreep/onderstreep ik to do lists met behulp van een liniaal of geodriehoek. Alleen het verschil is, dat ik nu precies bereik wat ik probeerde met perfectie, namelijk resultaat op de lange termijn. En dan natuurlijk vooral op het gebeid van creativiteit. Dus tot de volgende blog! Elke zaterdagochtend, tenzij ik het niet doe. Want één keer iets niet doen, betekent niet dat ik er de volgende zaterdag niet ben. Het betekent ook niet dat ik er de volgende zaterdag wel ben.